رئیس اتحادیه سوختهای جایگزین گفت: تنظیمگری دولت میتواند به گونهای باشد که هم 700 هزار خودروی LPG سوزی که در کشور وجود دارد، را ساماندهی کند و هم این سوخت مانع توسعه CNG نشود.
مرکز پژوهشهای مجلس طی گزارشی نوشت افزایش نرخ سوخت گاز در صنایع پتروشیمی و پالایشگاهی در سال آینده مخاطراتی برای مجتمعهای پتروشیمی و فولادی به همراه دارد.
در سال 99 به دلیل تعارض منافع وزارت نفت، بیش از 3 میلیون تن LPG در خطوط لوله هدر رفت، با تداوم روند فعلی، رقم LPGسوزی در سال آینده بیش از 60 هزار میلیارد تومان برآورد میشود.
مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران درباره ضرورت انسداد مبادی قاچاق فرآوردههای نفتی، گفت: نبود پایش و نظارت مستمر دستگاههای متولی راه ورود فرآوردههای یارانهای را به بازار قاچاق تشدید میکند.
تحلیلگران نفت با در نظر گرفتن موانعی که شیوع واریانت اُمیکرون برای احیای تقاضا برای سوخت ایجاد می کند و ریسک اشباع عرضه، پیش بینی قیمت نفت در سال 2022 را پایین بردند.
درحالی که قیمت هر لیتر گازوئیل در فوب خلیج فارس 60 برابر نرخ این فرآورده در ایران است سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز حجم کل قاچاق فرآوردهها و مشتقات نفتی کشور را حدود 9 میلیون لیتر عنوان کرد.
بر اساس گزارش آژانس بین المللی انرژی، ایران سالانه به انرژی 50 میلیارد دلار یارانه می دهد که این کشور را در رتبه نخست یارانه دهندگان انرژی جهان قرار داده است.
بررسی مفاد مصوبه 10 بندی ستاد اقتصادی نشان میدهد، دولت از اصلاح قیمت سوخت پتروشیمیها و صنایع عمده در لایحه بودجه 1401 عقبنشینی کرده و با هدف افزایش شاخص بورس امتیازاتی غیرمنطقی به شرکتهایی بسیار سودده اعطا کرده است.
در لایحه بودجه 1401 با اصلاح قیمت سوخت صنایع فولاد، سیمان، پتروشیمی و غیره، منابع حاصل از فروش گاز در هدفمندی یارانهها بیش از 50 هزار میلیارد تومان افزایش خواهد یافت.
واردات نفت خام آسیا در ماهجاری میلادی نسبت به ماه قبل افزایش یافته و احتمالا به 26.35 میلیون بشکه در روز میرسد. هجوم پالایشگاههای این منطقه برای ذخیره سوخت در آستانه زمستان دلیل این افزایش واردات است.
معاون وزیر نفت گفت: 2 میلیارد لیتر سوخت را در دولت قبل فروختند، بدون اینکه این میزان سوخت را تحویل خریداران بدهند و بار تحویل این سوخت را به گردن دولت فعلی انداختهاند، 73 میلیون دلار پول برداشت شده، اما سوختی جابهجا نشده است.